Zimski sajam filma

Zimski sajam filma – Zagreb, 5. i 6. veljače 2018.

Treći Zimski Sajam filma održao se 5. i 6. veljače 2018. godine u Zagrebu u kinu Europa.

Fokus Zimskog sajma filma bio je na projekcijama filmskih naslova koji će biti u distribuciji u narednim mjesecima. Osim projekcija filmskih naslova koje su se održavale oba dana, na Zimskom sajmu filma pridružili su nam se i distributeri koji su kinoprikazivačima predstavili naslove za nadolazeću sezonu, a Programski savjet Kino mreže predstavio je zajedničke programe Mreže za 2018. godinu.

Vođeni pozitivnim iskustvom sa svih Sajmova koje smo do sada održali, ponovo mo stvoriti otvoreno i živo mjesto susreta, razmjene ideja, informacija i znanja.

Program trećeg Zimskog sajma filma nalazi se ovdje.

Zimski sajam filma – Zagreb, 17. i 18. siječanj 2017.

Drugi Zimski Sajam filma i Izvanredna Skupštinu Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača održao se 17. i 18. siječnja 2017. godine u Zagrebu u kinu Europa.

Fokus Zimskog sajma filma bio je na projekcijama hrvatskih filmskih naslova koji će biti u distribuciji u narednim mjesecima. Na njemu se okupilo pedesetak profesionalaca, uglavnom kinoprikazivača.

Osim projekcija filmskih naslova koje su se održavale oba dana, prvoga dana se, osim projekcija filmskih naslova, održala i Izvanredna Skupština Mreže na kojoj smo rezimirali što smo napravili u 2016. godini., a drugoga dana Programski savjet predstavio je zajedničke programe Mreže za 2017. godinu.

Vođeni pozitivnim iskustvom sa svih Sajmova koje smo do sada održali, ponovo smo stvoriti otvoreno i živo mjesto susreta, razmjene ideja, informacija i znanja.

Program drugog Zimskog sajma filma nalazi se ovdje.

Zimski sajam filma – Zagreb,3. i 4. veljače 2016.

Prvi Zimski Sajam filma i Izvanredna Skupština Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača održali su se 3. i 4. veljače 2016. godine u Zagrebu u kinu Europa.

Fokus Zimskog sajma filma bio  je na predstavljanju distributera i filmskih naslova koji će biti u distribuciji u narednim mjesecima te na osmišljavanju i dogovaranju zajedničkih programa Mreže u prvoj polovici 2016. godine. Na njemu se okupilo pedesetak profesionalaca, uglavnom kinoprikazivača i distributera. Predstavljanje distributerskih novina je ovog puta bilo je podjeljeno na dva dana kako bi svi skupa lakše i fokusiranije pratili prezentacije.

Prvoga dana održala se i Izvanredna Skupština Mreže na kojoj smo rezimirali što smo napravili u 2015. godini. Također, održala se edukativna radionica  te su se premijerno prikazali neki filmski naslovi koji će biti u distribuciji tokom 2016. godine.

Drugoga dana, osim predstavljanja distributerskih novina, održale su se prezentacije na kojima su se predstavili primjeri novih praksi, iskustava i programa, raspravljalo se i utvrđivali su se zajednički programi Mreže za nadolazeći period te su se predstavili tehnološki noviteti.

Program prvog Zimskog sajma filma nalazi se ovdje.