Kino Samobor

Građani Samobora su u svojem gradu gledali filmove još prije II. svjetskog rata. Do 1954. godine filmovi se prikazuju u privatnom kinu koje tada pridružuju Prosvjetnoj ustanovi Narodni dom. Dvorana Doma, u zgradi na današnjem Trgu Matice hrvatske 6, tako postaje KINO. Za gotovo pola stoljeća u kinu je prikazano više od 5000 filmskih naslova s oko 4 200 000 gledatelja.

Kino je od samog početka predstavljalo glavno mjesto društvenog života svih generacija. U svim godinama djelovanja osoblje kina je ljubiteljima filma uvijek nastojalo pružiti najugodniji mogući doživljaj od najboljeg filmskog programa do neizostavno ljubaznog odnosa prema posjetiteljima.

Ni danas, kad omogućuje gledanje najnovijih hitova s minimumom zakašnjenja od svjetskih premijera, samoborsko kino ne prestaje svoju potragu za usavršavanjem.

Godine 2013. kino je digitalizirano kao dio nacionalnog projekta Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača. Tako se sada filmovi prikazuju s Barco DP2K-15C digitalnog projektora. U sklopu digitalizacije dvorana je opremljena novim kino platnom i sustavom ozvučenja.

Godine 2018. cijela zgrada kina je u potpunosti renovirana i dodatno opremljena vrhunskom opremom za filmske projekcije, ali i za ostala događanja u toj dvorani (kazališne predstave, koncerti, konferencije itd.).

U sklopu zgrade u kojoj se nalazi kinodvorana nalazi se Galerija Prica sa stalnim postavom slika Zlatka Price i koncertima klasične glazbe, mala dvorana u kojoj se održavaju predavanja, izložbe, prezentacije i sl.