7 svibanj 2021
7 svibnja 2021,
 Off

Uz edukacijske programe ključni je obrazovni program Mreže Kino doktor koji se kontinuirano održava tijekom cijele godine. To je program putem kojeg kod kinoprikazivača kojima je pomoć i edukacija potrebna dolaze iskusni kinomenadžeri sa značajnim rezultatima te na licu mjesta, tijekom jednog do tri dana rade s kinoprikazivačima (sa svim osobljem), osmišljavaju nove programske, promocijske, organizacijske i financijske modele i mogućnosti te ukazuju na aktualne nedostatke i probleme uz zajedničko pronalaženje načina za njihovo rješavanje.

U Slatini se ovog travnja Kino doktor održavao dva dana, a tema je bila organizacija festivala. U gostima je bila ekipa Kina Mediteran, Alen Munitić, Goran Akrap i Damir Žuvela. Kroz dva dana kino je, osim niza korisnih savjeta, prošlo s ekipom Festivala mediteranskog filma Split organizacijski, tehnički i logistički dio te će sada pokušati njihove pozitivne primjere primijeniti na svoje poslovanje u Slatini.

Ekipa FMFS-a doista je bila izvrsno pripremljena te su obišli kino i lokacije oko njega. Dali su tehničke savjete, govorili o važnosti vizuala i promocije. Krenuli su od razvoja programa, pozabavili se mogućim problemima, zaduženjima koja čekaju kino Slatinu, organizacijom marketinga i promocije, okupljanjem volontera i potrebnim popratnim sadržajima.

Kino Slatina dobilo je zadatak da do kraja godine sve svoje ideje stavi na papir, a Kino doktor ponovno će doći u pomoć čim dođe do problema.

Kino Slatina preporučuje svim članicama Kino mreže da se prijave na ovaj hvalevrijedan projekt i pomognu svome kinu, jer sve nas ponekad nešto muči, a postoje stručnjaci koji nam u tome mogu pomoći i usmjeriti nas u našem daljnjem radu.

Comments are closed.