5 svibanj 2021
5 svibnja 2021,
 Off

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Centar za kulturu Korčula, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna Vrata, Grad Hvar, Grad Supetar, Gradsko kino Sinj, Hrvatski filmski savez, Općina Bol, Općina Podgora, Pučko otvoreno učilište “Đuro Arnold”, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Pučko otvoreno učilište Kutina, Pučko otvoreno učilište „Matija Antun Relković“, Pučko otvoreno učilište Novska, Pučko otvoreno učilište Samobor i Pučko otvoreno učilište Slatina – čestitamo!

I ove godine investicijski natječaj Ministarstva kulture donio je pozitivne rezultate za 16 članova Kino mreže i to ukupne vrijednosti 3.100.000,00 kn.

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca tako je osigurao 300.000,00 kn za opremanje kina Kinoteka i Ljetne pozornice Tuškanac, a Centar za kulturu Korčula 230.000,00 kn za zamjenu oštećenog i dotrajalog kinoplatna u Domu kulture u Korčuli.

250.000,00 kn osigurano je za nastavak obnove splitskog Ljetnog kina Bačvice. Ovo je treća investicijska potpora u tri godine koliko Kino Mediteran i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata upravljaju prostorom, a nakon ulaganja u opremu i sanaciju vanjske ograde, kroz ovu investiciju osigurat će se sigurnosni i protupožarni izlazi te pristupni put za osobe s invaliditetom. Za najveće otočko ljetno kino, ono u hvarskoj Venerandi, osigurano je 100.000,00 kn za novo platno i konstrukciju za platno, a jednak iznos dobilo je i svako od bračkih kina: jedna je investicija namijenjena sanaciji Ljetnog kina u Supetru, a druga novom platnu u kinodvorani Bol

Kino u Podgori, jedino kino na području Makarske rivijere, investiciju je dobilo treći put te će ovoga puta, nakon opremanja i izmjene stolica, potporu od 100.000,00 kn investirati u sustav grijanja i hlađenja.

Gradsko kino Sinj osiguralo je 200.000,00 kn za rekonstrukciju kinosjedalica i tehničko opremanje, dok je Hrvatski filmski savez osigurao 100.000,00 kn za uređenje male dvorane kina Tuškanac.

Pučko otvoreno učilište “Đuro Arnold” osiguralo je 160.000,00 kn za rekonstrukciju kotlovnice Kina Ivanec, a 290.000,00 kn odobreno je Pučkom otvorenom učilištu Daruvar za dobavu i ugradnju elektromotornog rolo projekcijskog zaslona.

Pučko otvoreno učilište Kutina za nabavu elektromotornog projekcijskog platna za kino osiguralo je 250.000,00, dok je 300.000,00 kn dodijeljeno Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković za Ljetno kino u NG. Pučko otvoreno učilište Novska uredit će zgrade Pučkog otvorenog učilišta Novska za 120.000,00 kn.

Pučko otvoreno učilište Samobor za opremanje kina u POU Samobor osiguralo je 200.000,00 kn, a Pučko otvoreno učilište Slatina 300.000,00 kn za Kino za sve generacije.

Četiri članice Kino mreže osigurale su investicijska sredstva koja nisu vezana za kinodvorane, pa čestitamo i Domu kulture Grada Preloga, Pučkom otvorenom učilištu Krapina te Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu te Pučkom otvorenom učilištu „Đuro Arnold!

Na natječaju su i neka nova, ali i stara kina koja nisu članovi osigurala sredstva za svoje programe, pa čestitamo i kinu Veli Lošinj, kinu Trogir, kinu Mladost iz Županje, Javnoj ustanovi u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, Općini Bednja za rekonstrukciju kinodvorane, Općini Krapinske Toplice za opremanje kinodvorane, Pučkom otvorenom učilištu Ogulin i Pučkom otvorenom učilištu Rab te se nadamo da će i oni uskoro postati dio Kino mreže!

Comments are closed.