23 lipanj 2021
23 lipnja 2021,
 Off

U dva tjedna članovi Kino mreže imali su prilike sudjelovati na dvjema radionicama – Škola za kino – Kino na otvorenom i Oglašavanje na Instagramu. Također su održane projekcije najnovijih hrvatskih filmova, ali i prezentacija najnovije aplikacije za audiodeskripciju.


Za Mrežu na
mreži svojevrsna je
online zamjena za Proljetnu konferenciju Kino mreže koja je zbog epidemiološke situacije odgođena. Ovog je svibnja Kino mreža za svoje članove održala dvotjedni online program Za Mrežu na mreži s čak dvjema radionicama. Voditelji radionice Škola za kino: Kino na otvorenom Alen Munitić, Goran Akrap i Duje Duplančić upoznali su polaznike s logističkim, tehničkim i programskim zahtjevima pri organiziranju ljetnog kina kroz prenošenje iskustava predavača prema polaznicima. Hrvoje Laurenta, voditelj radionice Škola za kino: Oglašavanje na Instagramu upoznao je polaznike sa svim izazovima i prednostima oglašavanja na ovoj društvenoj mreži, kao i s primjerima dobre prakse, odnosno primjerima dobrih objava i profila.

Članovi su pratili i online projekcije, pa su tako mogli pretpremijerno pogledati tri domaća filma čija kinodistribucija počinje u lipnju: dramu Tereza37 u režiji Danila Šerbedžije, dokumentarni film Ljubav oko svijeta Davora i Anđele Rostuhar te dokumentarni film Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu u režiji Tomislava Jelinčića.

Predstavljena je i nova aplikacija za audiodeskripciju koju su održale Tina Hajon iz udruge Pari Pikule i Jana Šivak iz Festivala o pravima djece. Riječ je o aplikaciji MovieReading koja filmski sadržaj čini pristupačan osobama s oštećenjem vida, a njezinim dolaskom u Hrvatsku osigurana je inkluzija i pristupačnost filmova, serija i ostalih audiovizualnih sadržaja odraslim osobama i djeci s oštećenjem vida.

Članovi Mreže pokazali su, kao i inače, veliki interes te su na radionicama sva mjesta bila popunjena, a svi popratni sadržaji imali su veliku posjećenost. Radujemo se našim novim susretima te se iskreno nadamo što skorijem druženju uživo!

Comments are closed.