12 travanj 2022
Category: News0422
12 travnja 2022,
 Off

Kino Labin obnavlja sjedala uz potporu Ministarstva kulture

Kino Labin pri Pučkom otvorenom učilištu ostvarilo je financijsku podršku Ministarstva kulture i medija za nabavu novih sjedala u Kinu na parteru s čak 150 tisuća kuna sufinanciranja. Nakon ostvarenih sredstava u 2015. godini za digitalizaciju Kina ostvaren je značajan pomak u kvaliteti prikazivanja filmova, a ministarstvo je tada sufinanciralo digitalizaciju svih kinoprikazivača. Uz moderan projektor i platno došlo je vrijeme za sustavno ulaganje u interijer kinodvorane. Uz novi vizualni identitet Kina Labin na društvenim mrežama, koji je ovih dana osvanuo, labinska publika od sada još lakše može pratiti bogati kinoraspored koji u travnju poseban fokus stavlja na uskršnje praznike.

________________________________________________________________________________________________________________

Kino Tuškanac organizira veliku retrospektivu filmova Zhanga Yimoua


Početkom travnja ljubitelji azijske kinematografije imat će jedinstvenu priliku pogledati veliku retrospektivu redatelja Zhanga Yimoua. Program se održava u Kinu Tuškanac od 1. do 10. travnja, a čini ga 15 filmova koji uključuju epske, povijesne i akcijske spektakle, kao i romantične drame te socijalno angažirane filmove o kineskom društvu.
Zhang Yimou kineski je redatelj i scenarist koji je filmove počeo raditi krajem 1980-ih, nakon kulturne revolucije kojom se kasnije često bavio i u svojim filmovima. Nakon početnih uspjeha s vremenom je postao vodeći autor tzv. pete generacije kineske kinematografije, a zbog tema svojih filmova imao je i problema s vladajućim režimom. Ipak, stekao je priznanje međunarodne kritike i publike te reputaciju
najistaknutijeg kineskog sineasta, osobito na Zapadu.

________________________________________________________________________________________________________________

Travanj u Centru za kulturu Korčula – radionice za djecu i mlade, posebni program Film za vrtiće i srednje škole, senzorne projekcije i hrpa dobrih filmova


U četvrtak, 7. travnja počinje FILMSKA RADIONICA ZA DJECU I MLADE u trajanju do travnja. Riječ je o intenzivnoj radionici izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma, a koju će voditi filmski autori Dora Šustić i Toma Zidić. Radionica je potpuno besplatna za sve polaznike, a troškove snosi Centar za kulturu Korčula.
U petak, 8. travnja nastavlja se program FILM ZA VRTIĆE I OSNOVNE ŠKOLE PUTUJE U KORČULU koji Centar za kulturu Korčula provodi u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec. Prikazat će film za sedme i osme razrede Uvijek svoja uz uvod nastavnice hrvatskoga jezika Gordane Curać Depolo iz Osnovne škole Petra Kanavelića.

Sedma po redu fotoradionica „Svijet u bojama”

21. travnja počinje i sedma po redu fotoradionica SVIJET U BOJAMA u organizaciji Centra za kulturu Korčula i Foto Hrvatske u trajanju od pet dana. Radionica broji dvadesetak polaznika i za polaznike je potpuno besplatna, sve troškove snosi Centar za kulturu Korčula. Završava u ponedjeljak, 25. travnja s izložbom odabranih fotografija u atriju Doma kulture.
U nedjelju, 24. travnja u Domu kulture u Korčuli u organizaciji Centra za kulturu Korčula otvorit će izložba fotografija Šime Strikomana nastala 2012. godine prilikom formiranja “živog” Pelješkog mosta lađama, brodicama i pasarama.

________________________________________________________________________________________________________________

KINO MAROF – donosi program “Dobri dokumentarci četvrtkom”


Kino Marof nastavlja s redovnim prikazivanjem dokumentarnih filmova jednom mjesečno, a program Dobri dokumentarci četvrtkom izmjenjuje se na mjesečnoj razini. U travnju, u četvrtak, 21. 4. 2022., s početkom u 19:00 h prikazat ćemo igrani film Košnica. Čitajte više o programu na službenim stranicama kina.

Comments are closed.