13 lipnja 2016,
 Off

 

13. lipanj 2016. – Ljubitelji sedme umjetnosti diljem Hrvatske ovog će ljeta imati priliku uživati u izboru najboljih naslova s četiriju prestižnih filmskih festivala. Naime, Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača i Hrvatski audiovizualni centar pripremili su program “Ljeto je u kinu”, koji u Kino mrežu dovodi kvalitetna europska i domaća filmska ostvarenja s festivala u Splitu, Puli i Motovunu.

Ideja projekta “Ljeto je u kinu” je da filmskoj publici diljem Hrvatske približi i ponudi programe prestižnih ljetnih filmskih festivala u Hrvatskoj i susjedstvu. Tako će svi filmoljupci u Kino mreži vidjeti izbor filmova s Festivala mediteranskog filma Split, Pulskog filmskog festivala i Motovun film festivala. Programi će se u Kino mreži ‘vrtiti’ tijekom čitavog ljeta, a filmovi će u kina stići odmah po završetku pojedinog festivala.

Ljetni filmski festivali žarišta su dobre energije, zabave i još boljih filmova, a Hrvatski audiovizualni centar se raduje što će se od ovog ljeta filmovi slaviti ne samo u gradovima u kojima se navedeni festivali održavaju nego i u cijeloj Kino mreži. Sigurni smo da će gledatelji osvježenje u vrućim ljetnim večerima potražiti i u svojim gradskim kinima jer će ovog ljeta ulov u mreži biti izvrstan!“, poručila je Rea Rajčić, voditeljica projekta kinoprikazivaštva pri HAVC-u.

Prvi program koji najavljujemo idućih dana stiže s Festivala mediteranskog filma Split, čije se deveto izdanje održava od 3. do 11. lipnja. Festival će prikazati ukupno 78 filmova iz 39 zemalja, a koji naslovi stižu u Kino mrežu saznat ćete uskoro na stranicama Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, kao i na Facebook eventu.

Drugi program publici će donijeti četiri filma prikazana na ovogodišnjem, 63. izdanju Pulskog filmskog festivala. Gostovanje Pule u Kino mreži donosi jedan pretpremijerni naslov: debitantski dugometražni igrani film “Trampolin” Zrinke Katarine Matijević te tri nagrađivane manjinske koprodukcije, “Dobru ženu” Mirjane Karanović, “Vrapce” Rúnara Rúnarssona i “Puni udar” Davida Verbeeka. Program počinje 19. srpnja i traje do 8. kolovoza. Detalje o terminima prikazivanja filmova pratite na Facebook eventu.

Treći program publici donosi najbolje festivalske naslove prikazane na ovogodižšnjem izdanju Motovun Film Festivala. Prikazat će se dva filma koja su privukla pažnju publike, nagrađeni kubansko-irski naslov “Viva”  redatelja Paddyja Breathnacha i argentinsko-španjolski “Klan” redatelja Pabla Trapera. Raspored projekcija filmova Viva i Klanpotražite na službenim stranicama kina ili njihovim Facebook profilima.

Vidimo se u kinu jer u kinu je bolje!

Comments are closed.