Kino Pobjeda - Metković

Ustanova za kulturu i sport Metković od 6. ožujka 2015. obavlja i kinoprikazivačku djelatnost u kazališnoj dvorani koja je adaptirana za tu namjenu i u koju je postavljena najsuvremenija audio i video oprema. Budući da je surround audiosustav postavljen samo na parteru, kapacitet gledališta je 261 mjesto. Tako je Metković nakon dugoga niza godina ponovno dobio kino koje je zadržalo naziv nekadašnjega Kina Pobjeda, čega se mnogi sjećaju s nostalgijom. Filmovi se trenutačno prikazuju petkom, subotom i nedjeljom, ukupno četiri do šest projekcija.

Građani su ponovnu mogućnost gledanja filmova izvrsno prihvatili, a budući da je Kino Pobjeda jedino stalno kino između Splita i Dubrovnika te Mostara u BiH, očekuje se da će ga posjećivati i građani susjednih neretvanskih gradova te onih s druge strane granice u BiH.

U sklopu kompleksa Gradskoga kulturnog središta uz kino/kazališnu dvoranu nalazi se i Galerija u kojoj se odvijaju izložbe slika, ali i drugi kulturni događaji poput koncerata klasične glazbe, tribina, predavanja i sl. Isto tako, postoji i otvorena scena s oko 700 mjesta koja je nekada služila kao ljetno kino uz Neretvu i koja će, vrlo vjerojatno, biti ponovno osposobljena za filmske projekcije tijekom vrućih ljetnih mjeseci.