Kino Velebit - Koprivnica

Kino djelatnost u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica ostvaruje se od 5. studenoga 2002. godine u potpuno preuređenom prostoru kina. Izvršena je akustička priprema zidova, dorađen je Dolby® sustav  (digitalna verzija), preuređeno je predvorje i prostor blagajne. U dvorani su  postavljene 204 vrlo moderne i udobne kino fotelje španjolske firme Figueras, od čega je 156 kino fotelja u parteru, a 48 na balkonu. Razlog smanjenja broja kino fotelja u odnosu na stanje prije obnove, je nastojanje da se postigne što veća udobnost gledanja filmova. Kino ‘Velebit’ postalo je jedno od najljepših i najmodernije uređenih kino prostora u Republici Hrvatskoj!

Početkom kolovoza 2013., kino je opremljeno digitalnom, a ubrzo nakon toga i 3D tehnologijom. Time je kino ‘Velebit’ u potpunosti kompletiralo sve najsuvremenije tehnike prikazivanja filmova jer je pored digitalnog i 3D oblika zadržalo i prikazivanje filmova na 35-milimetarskoj vrpci i na DVD mediju.

Na veliko zadovoljstvo svih građana Koprivnice i šire, dijelom proračunskih sredstava Grada i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, omogućeno je instaliranje navedene najsuvremenije digitalne i 3D tehnike i time još kvalitetniji i bogatiji filmski program u našem gradu.
Program je obogaćen većim brojem europskih filmova, europskim naslovima namijenjenim djeci, dokumentarnim filmovima (dugometražnima i srednjemetražnima), premijerama dugometražnih hrvatskih dokumentarnih filmova, hrvatskim baštinskim filmovima, a posebna se pažnja posvećuje promociji nacionalne kinematografije. Kao i godinama do sada, kino ‘Velebit’ ima filmske revije posvećene određenom autoru, naciji, kinematografiji neke zemlje, povijesnom filmskom razdoblju, filmskom stilu ili rodu.

Detalji su bili prezentirani na velikoj press konferenciji koja se održala za sve medije 26. rujna 2013. uz prisustvo svih sudionika opremanja našega kina.

Nakon uvođenja digitalne i 3D tehnologije, broj gledatelja i bruto prihod od prodaje ulaznica u kinu ‘Velebit’ je znatno povećan (u 2014. godini gotovo 600 000,00 kn) , što pokazuje opravdanost ulaganja.

Predstave se svakodnevno prikazuju u tri termina: 16, 18 i 20 sati u zimskom i 17, 19 i 21 sat u ljetnom razdoblju. Subotom i nedjeljom u 11 sati prikazuju se matineje s projekcijama animiranih filmova za najmlađe.

Program se realizira u suradnji s filmskim distribucijama iz Zagreba i uvijek sadrži trenutno najbolje filmske naslove.

Kino djelatnost u Učilištu ostvaruje se i putem tzv. ‘pokretnog kina’ za što postoji posebna prijenosna kino aparatura 35 milimetara, a ostvaruje se u vangradskim i seoskim naseljima.