PROGRAM – Sajam filma, 13. – 15. rujan 2017., Kino Valli, Pula

13. rujan 2017., srijeda

13:00 – 14:00 – Prijave na Sajam filma

14:00 – 14:15 – Otvorenje

Sajam će otvoriti Hrvoje Laurenta (predsjednik Kino mreže), Daniel Rafaelić (ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra), Gordana Restović (ravnateljica JU Pula Film Festival) i predstavnik Grada Pule

14:15 – 15:00 – Panel: Drugačije kino

Sudionici: Daniel Rafaelić (ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra), Sandra Malenica (zamjenica gradonačelnika Varaždina), Daniel Pavlić (Dom kulture Kristalna kocka vedrine), Jure Matičič (Mestni kino Domžale – Slovenija)
Moderator: Boško Picula

U razdoblju sve zahtjevnije publike i borbe za ekonomiju pažnje, klasične kino-projekcije postaju sve manje zanimljive. Kako kreirati događaje i jedinstveno kino-iskustvo, kako film i kino povezati s drugim umjetnostima? Kakva su iskustva hrvatskih kinoprikazivača ovih programa? Koji su nam sadržaji dostupni? Mogu li neovisna kina jače pozicionirati u ovom području? Kako u kina uvesti druge sadržaje? Kako ih promovirati?

15:00 – 16:30 – Pauza za ručak

16:30 – 17:30 – Radionica/Predavanje: Distribucija i plasman: novosti i promjene u filmskoj industriji

Upotreba novih tehnologija i sustava u konzumaciji audiovizualnih produkata dovela je do brzih, ali drastičnih promjena u poslovnim modelima filmske i TV distribucije i plasmana. Ne samo da je standardna dužina distribucijskih „prozora“ smanjena, nego su i sami redoslijedi plasmana audiovizualnog sadržaja u potpunosti promijenjeni i donedavno vrlo striktna distribucijska pravila, kao da odjednom više uopće ne postoje. Kako se ovi novi svjetski trendovi koje osjećamo i na lokalnom tržištu reflektiraju na domaće kinoprikazivače, i kako će Max TV, Netflix, Amazon i ideja o Digital single marketu utjecati na ponudu kino programa, ali i gledateljske navike domaće publike, istražit ćemo u jednosatnom razgovoru o ovoj vrlo vrućoj i aktualnoj temi.

voditeljica – Ivana Ivišić

17:30 – 18:30 – Pauza

18:30 – 19:40 – Projekcija: LAVINA (projekcija je zatvorena za javnost)

komedija, Hrvatska, 2017., 70 min.

režija: Stanislav Tomić
scenarist:
Tomislav Hrpka, Stanislav Tomić, Mario Marko Krce
uloge:
Robert Ugrina, Stojan Matavulj, Ksenija Marinković, Ana Maras Harmander, Sara Stanić, Nina Violić, Borko Perić, Žarko Radić, Goran Grgić, Miran Kurspahić, Sven Jakir
produkcija:
Alka – film
distributer: 2i Film

Sinopsis: Franjo je nestao u lavini. Za sobom je ostavio dvije supruge i dvije kćeri. Kada se Franjo vrati iz mrtvih kako bi objavio obitelji da je postao homoseksualac to izazove lavinu neočekivanih događaja.

19:40 – 20:00 – Pauza

20:00 – Projekcija: GLASNIJE OD ORUŽJA (projekcija je zatvorena za javnost)

dokumentarni, Hrvatska, 86 min.

režija: Miroslav Sikavica
scenarij: Miroslav Sikavica
produkcija: Factum
distributer: Factum

Sinopsis: Avioni, tenkovi, bombe, automatske puške, mediji i propaganda bili su oružja u Domovinskom ratu. Ipak, najglasnije bile su pjesme. Jedni su u njima opisivali košmar u kojem su se našli, a drugi su potvrđivali svoju političku lojalnost. Nacionalna radiotelevizija pjesmu je smatrala važnim oblikom političke borbe pa ih je naručivala, financirala, snimala i intenzivno emitirala. I dvadeset godina nakon završetka Domovinskog rata njegov soundtrack još uvijek izaziva pozornost i budi emocije

14. rujan 2017., četvrtak

10:00 – 12:00 – Radionice

10:00 – 10:40 Razvoj publike

Radionica u središte postavlja probleme i pitanja s kojim se susreću neovisni kinoprikazivači, poput strategije razvoja publike, trendovi, kako doći do nove publike i kako zadržati postojeću publiku?

voditeljica – Tanja Miličić

10:40 – 11:20 – Promocija i marketing

Radionica se bavi problemima promocije s kojima se neovisni kinoprikazivači susreću. Nedostatak sredstava često uvjetuje nedostatne aktivnosti u promociji programa što dovodi do pada interesa publike. Marketinške aktivnosti često se ne planiraju niti provode strateški i usmjereno prema pojedinim ciljanim skupinama. Postavlja se pitanje: Kako ulagati u promociju i što očekivati?

voditelji – Alen Munitić i Rea Rajčić

11:20 – 12:00 – Sufinanciranje filmskih programa

Radionica nudi kratki pregled natječaja za sufinanciranje programa neovisnih kina u Hrvatskoj te u inozemstvu, te pruža osnovne informacije o pisanju projekata i tome kako predstaviti program ili projekt potencijalnim donatorima.

voditelj – Hrvoje Laurenta

12:00 – 13:30 – Pauza za ručak

13:30 – 15:30 – Predstavljanje distributerskih novina za narednu sezonu (jesen 2017. – jesen 2018.) – prvi dio  

Hrvatski distributeri predstavit će programske novine za narednu sezonu. U cilju što kvalitetnije suradnje, planiranja kino-sezone i plasmana filmskih naslova, predstavit će se najznačajniji partneri neovisnih kinoprikazivača: Editus, Continental, 2i Film, Restart, Motovun Film Festival, Montažstroj, Fade In.

15:30 – 16:00 – Pauza

16:00 – 18:00 – Predstavljanje distributerskih novina za narednu sezonu (jesen 2017. – jesen 2018.) – drugi dio  

Hrvatski distributeri predstavit će programske novine za narednu sezonu. U cilju što kvalitetnije suradnje, planiranja kino-sezone i plasmana filmskih naslova, predstavit će se najznačajniji partneri neovisnih kinoprikazivača: Blitz, Radar, Discovery, Zagreb Film Festival, JU Pula Film Festival, Festival mediteranskog filma Split.

18:00 – 19:00 – Pauza

19:00 – 20:15 – Projekcija: AGAPE (projekcija je zatvorena za javnost)

drama, Hrvatska, 2017., 75 min.

režija: Branko Schmidt
scenarij: Ivo Balenović, Sandra Antolić, Branko Schmidt
uloge: Daria Lorenci Flatz, Goran Bogdan, Ivana Gulin, Nela Kocsis, Pavle Čemerikić, Denis Murić
produkcija: Telefilm
distributer: Blitz

Agape je priča o svećeniku pedofilu i ljubavnom trokutu s dvojicom krizmanika: jednim zaljubljenim u njega i drugim za kojim on žudi i gubi kontrolu. Kad ga crkva degradira a krizmanici istuku, svećenik će krenuti u potragu za najmoćnijom Božjom ljubavi: agape.

21:00 – Večernje druženje sudionika – Old City Pub

15. rujan 2017., petak

10:00 – 12:00 – Predstavljanje najboljih praksi – najbolje što radimo

/ iskustva kinoprikazivača – predstavljanje programa /

Sudionici: Pučko otvoreno učilište Samobor – Jelena Vojvoda, Dokukino KIC – Marina Burić i Petra Blašković, Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak- Daniel Pavlić, Centar za kulturu Čakovec – Marina Oskoruš, Centar za kulturu i obrazovanje Zlatna vrata Split – Vlado Ercegović, Kinematografi Dubrovnik – Đive Galov, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica – Vesna Gjurković, Pučko otvoreno učilište Varaždin – Sandra Malenica, JU Pula Film Festival – Tanja Miličić, Hrvatski filmski savez – Agar Pata.

12:00 – 12:15 – Pauza

12:15 – 13:30 – Predstavljanje programa Mreže za narednu kino-sezonu uz koordinaciju Programskog savjeta

13:30 – 15:00 – Ručak