Kino Gorica - Velika Gorica

Kino u Velikoj Gorici do 1963. godine djeluje kao samostalno poduzeće, a tada je pripojeno Narodnom sveučilištu ‘Juraj Kokot’, danas Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Kinematografska je djelatnost osobito bila razvijena 60-ih i 70-ih godina – u Velikoj Gorici su projekcije održavane svakoga dana pred prepunim gledalištem, a u okolnim mjestima (Buševec, Kuče, Lukavec, Pokupsko, Veleševec) jedanput tjedno. Posljednja rekonstrukcija i adaptacija zgrade Pučkog otvorenog učilišta pa time i Kina Gorica izvedena je 2004. godine, a 2013. kino je opremljeno digitalnom opremom.

Kino Gorica radi tijekom cijele godine s dvije projekcije dnevno, osim u kolovozu kada radi u terminu četvrtak-nedjelja.

Kao jedina dvorana u gradu koristi se i za druge gradske programe, tako da se program kina prilagođava i ostalim korisnicima. Bez obzira na to, kino godišnje prikaže oko 130 filmskih naslova na oko 570 projekcija.

Uz redovni repertoar, kino nudi i nekoliko već tradicionalnih posebnih programa: Tjedan dokumentarnog filma, reviju „Može i bez Hollywooda“, „Dan otvorenog kina“ s besplatnim projekcijama u povodu Dana Grada, Zimski praznici u kinu (za djecu), Matineja za umirovljenike (1 mjesečno), edukativne programe sa školama, program „Film+tribina“ (suradnja s udrugama)…