5 svibnja 2015,
 Off

 

05.05.2015. – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji Kino mreža u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom priprema filmsko slavlje od 15. do 17. svibnja. Riječ je o izboru od osam zanimljivih, nagrađivanih, pomaknutih i drugačijih obiteljskih filmova koji će vas zasigurno nagovoriti da obiteljski kauč zamijenite kino sjedalom.

Tako će se u sklopu ‘Obiteljskog filmovanja’ u Kino mreži gledati neki od najuspješnijih recentnih domaćih i stranih filmova obiteljske tematike kao što su dokumentarci Nije ti život pjesma Havaja redateljice Dane Budisavljević, Djeca tranzicije Matije Vukšića i recentno ostvarenje Eve Kraljević Lijepo mi je s tobom, znaš.

Na programu su i dvije vesele filmske poslastice za najmlađe: hollywoodski blockbuster Annie i dugo iščekivana komedija Prdoprah doktora Proktora koja je nastala prema popularnom dječjem bestselleru Jo Nesbøa. Za tinejdžere željne kvalitetnog i zabavnog filmskog programa tu je Xenia, dirljiva obiteljska avantura, ali i Odrastanje, ovogodišnje filmsko remek djelo za sve generacije.

Osim toga, u Kino mreži u sklopu ‘Obiteljskog filmovanja’ moći će se pretpremijerno i ekskluzivno pogledati debitantsko dugometražno ostvarenje Ivone Juke Ti mene nosiš, obiteljsku priču koja u nacionalnu kinodistribuciju kreće 28. svibnja.

Obiteljsko filmovanje održava se u 17 kina u Mreži: Kino Europa (Zagreb), Art kino Metropolis MSU (ZAgreb), Centar za kulturu ČakovecKinoteka Zlatna vrata Split, Kino SlatinaKino Moslavina (Kutina), Art kino Croatia (Rijeka), Dom kulture grada Preloga, Kino Novska, Kino 30. svibnja (Daruvar), Kino Urania (Osijek), Kino Velebit (Koprivnica), Kino Karaman (Split), Gradsko kino SinjKino Galerija (Varaždin), Kino Sloboda (Dubrovnik) i Kino Zelina.

Vidimo se u kinu! 

Comments are closed.