U kinu je bolje!

“U kinu je bolje!” je projekt promocije hrvatskih filmova koji dolaze u kina u nadolazećoj kino sezoni.

Hrvatski audiovizualni centar je u suradnji s Kino mrežom krenuo u decentralizaciju premijera domaćih naslova pa su najavljeni filmovi uz zagrebačku imali i lokalne premijere u gradovima u kojima su naporima HAVC-a i Ministarstva kulture digitalizirane i obnovljene stare kinodvorane.

Više o programu doznajte ovdje.

2017.

26. siječnja 2017. u osječkom kinu Urania održana je premijera filma “Uzbuna na Zelenom Vrhu“ na kojoj je prisustvovala redateljica filma Čejana Černić i članovi mlade glumačke ekipe – Marko Tocilj koji tumači ulogu Koka, Alex Rakoš (Tomo), Lucija Philips (Emica), Tin Gregorić (Božo) i Jakov Piljek (Crni). Kako je bilo na premijeri pogledajte ovdje.

28. siječnja 2017. u riječkom Art-kinu Croatia održana je premijera filma “Uzbuna na Zelenom Vrhu“. Na premijeri su prisustvovale redateljica Čejena Černić, producentica Ankica Jurić Tilić (Kinorama) i članovi mlade glumačke ekipe – Marko Tocilj koji tumači ulogu Koka, Alex Rakoš (Tomo), Lucija Philips (Emica), Tin Gregorić (Božo) i Jakov Piljek (Crni).

2016.

U Kinu Samobor 14. siječnja 2016. održala se premijera “najveće komedije od 1945.”,“Narodni heroj Ljiljan Vidić u režiji Ivana-Gorana Viteza.

27. kolovoza  2016. u kinu Urania ekipa filma gostovala je na premijeri navijačke komedije ZG80 redatelja Igora Šeregija. Kako je bilo na premijeri pogledajte ovdje.

3. istopada 2016. u riječkom Art-kinu održana je premijera filma Ustav Republike Hrvatske. Na premijeri su prisustvovali redatelj Rajko Grlić, scenarist Ante Tomić i glumica Ksenija Marinkovič.

6. prosinca 2016. u splitskom kinu Karaman održana je premijera filma “Sve najbolje“ na kojoj je prisustvovala redateljica filma Snježana Tribuson i dio glumačke ekipe. Kako je bilo na premijeri pogledajte ovdje.

2015.

Premijere filma „Zvizdan“ redatelja Dalibora Matanića održale su se 2015. godine u 3 grada – Rijeci (16. rujna), Splitu (20. rujna) i Osijeku (21. rujna)

Odličan „Zvizdan Dalibora Matanića, nakon uspjeha po festivalima diljem svijeta, ostvario je vrlo dobar rezultat u kinima te su dva hrvatska naslova privukla još gledatelja u kina.

Film „Život je truba Antonia Nuića obišao je pet hrvatskih gradova. Film je u distribuciju krenuo 3. prosinca, a ekipa „Trube“ je nakon premijere 1. prosinca gostovala u Rijeci (2. prosinca), Daruvaru (3. prosinca), Čakovcu (4. prosinca), Samoboru (10. prosinca) i Bjelovaru (8. prosinca).

Iza Nuićevog filma, na repertoar 31. prosinca stigla je “najveća komedija od 1945.”,“Narodni heroj Ljiljan Vidić u režiji Ivana-Gorana Viteza. Premijere su se održale u kinu Urania (Osijek) 28. prosinca 2015., Art-kinu Croatia (Rijeka) 31. prosinca 2015. te se istoga dana održala premijera u kinu Galerija (sadašnje kino Gaj u Varaždinu).