8 srpnja 2016,
 Off

 

8. 7. 2016.

Poštovane kolegice, Poštovani kolege,

Od 14. do 16. rujna 2016. godine u Rijeci će se održati Sajam filma i Izborna sjednica Skupštine Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača koje zajednički organiziraju Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Art-kino.

Treći Sajam Kino mreže, drugi koji se održava u Art-kinu u Rijeci, će još jednom predstaviti nezavisna kina i podržati njihov daljnji razvoj kroz niz radionica, panel rasprava, edukacijskih programa, primjera dobre prakse  i filmskih projekcija. Sajam će nam pružiti priliku da se međusobno bolje upoznamo, raspravimo o tekućim pitanjima, stvorimo nova partnerstva i zajedničke vizije.

Nezavisna su kina u brojnim lokalnim zajednicama ujedno i među rijetkim preostalim prostorima kulture te su kao takva neprocjenjiva za javni i društveni život sredina u kojima se nalaze. Upravo stoga, ovogodišnji će Sajam u središte staviti pitanje kako ojačati ulogu kina u lokalnim zajednicama? Kako na najbolji način iskoristiti resurse koje imamo i pretvoriti kina u živa društvena i kulturna središta? Kako proširiti krug publike i kako uključiti zajednicu u naš rad?

Radionice koje pripremamo će na konkretnim primjerima i kroz potencijalne zajedničke programe pokazati neke taktike i strategije koje nam u tome mogu pomoći. Radionice će se baviti filmskim obrazovnim programima za osnovne škole te suradnjama u lokalnoj zajednici. Naime, suradnje s lokalnim kulturnim organizacijama, ustanovama, udrugama, manjinskim zajednicama u zajednici jedna je od mogućih strategija prevladavanja ograničenosti resursa s kojima raspolažemo jer snaga jedne organizacije postaje snaga svih. Od umjetničkih organizacija, neprofitnih organizacija, škola, manjinskih udruga… radionica će pokušati odgovoriti kako možemo zajedno raditi i kako zajednički programi mogu unaprijediti partnerske organizacije, ali i širiti krug publike i jačati našu vidljivost.

Pored toga, bavit ćemo se i obrazovnim programima za osnovnoškolce. Ovi programi dugoročno doista razvijaju našu novu publiku, no, možda i važnije, predstavljaju snažan doprinos razvoju same zajednice i aktivnih građana.

Na Sajmu filma održati će se prva Izborna sjednica Skupštine Mreže na kojoj ćemo birati predsjednika i Upravni odbor te vidjeti što smo učinili i što nas u narednoj godini čeka.

I na kraju, pridružit će nam se i distributeri koji će nam predstaviti naslove sezone 2016/17, a očekujemo i niz premijernih filmskih projekcija.

Stoga, iako djelujemo u različitim okolnostima, imamo različite poslovne modele i programske vizije, upoznavanje s radom kolega može nas inspirirati, a suradnja osnažiti.

Pozivamo Vas u Rijeku!


Za sve informacije molimo Vas da se obratite Vanji Sedlaniću ili Ines Volf, suradnicima u organizaciji Sajma filma i Izborne sjednice Skupštine Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača ili Andrei Jakovac, tajnici Kino mreže, putem e-maila: info@art-kino.org ili info@kinomreza.hr.

Comments are closed.