3 ožujak 2022
Category: News0222
3 ožujka 2022,
 Off

Dobri dokumentarci četvrtkom: Novi program u Kinu Novi Marof

U četvrtak 17. 2. 2022. u 18 h u Kinu Marof u sklopu novog programa Kina Marof može se pogledati dokumentarni film GORBAČOV. RAJ.

Gorbačov. Raj dokumentarni je film o promjenama koje su odjeknule svijetom zahvaljujući jednom čovjeku. Film koji sažima život čovjeka koji je promijenio svijet u dvadesetom stoljeću. Gorbačovljeva kratka vladavina obilježena je padom carstva. Bio je arhitekt Glasnosti i Perestrojke, politika koje su građanima Sovjetskog saveza – koji je Ronald Reagan nazivao „Zlim carstvom“ – dale priliku za slobodu. Srušio je Berlinski zid. No istodobno je, pod njegovom vlašću, eksplodirao nuklearni pogon u Černobilu, a njegovo se uništenje zataškalo. Građani koji su tražili nezavisnost baltičkih država umrli su. Vojnici su lopatama okrutno ugušili prosvjede u Tbilisiju, a sovjetski su tenkovi prijetili te na kraju usmrtili mirne prosvjednike u Bakuu. Sovjetsko se carstvo pod njegovom vlašću urušilo, a vlastiti ga je narod osudio. S ovim teretom prošlosti ovaj starac živi posljednje dane svog života u praznoj kući u predgrađu Moskve.

_____________________________________________________________________________________

Najava: Ožujak u Art-kinu

Ožujak u Art-kinu donosi retrospektivni program Mira Furlan utorkom, posvećen jednoj od najpopularnijih hrvatskih i jugoslavenskih kazališnih, televizijskih i filmskih glumica, nedavno i prerano preminuloj Miri Furlan. Program će započeti 1. ožujka u 19 sati uvodnim razgovorom o filmskom stvaralaštvu velike glumice, a u nastavku večeri, u 20 sati, bit će prikazana obiteljska drama Otac na službenom putu Emira Kusturice, jedini jugoslavenski film nagrađen „Zlatnom palmom“, čiji scenarij potpisuje bosansko-hercegovački pjesnik i pisac Abdulah Sidran.

S programom će se nastaviti svakoga tjedna, odnosno utorkom, pa će tako 8. ožujka u 20 sati biti prikazana hvaljena adaptacija modernističkog klasika Ranka Marinkovića Kiklop u režiji Antuna Vrdoljaka, 15. ožujka u istom terminu melodrama Rajka Grlića Za sreću je potrebno troje, 22. ožujka kultna drama Živka Nikolića Lepota poroka koja je Miri Furlan priskrbila 1986. godine u Puli nagradu „Zlatna arena“ za najbolju žensku ulogu, 29. ožujka, pokazalo se, zlokobno-aktualnu ratnu dramu Bahrudina Čengića Gluvi barut te 5. travnja ratni film ceste i oporu komediju Turneja Gorana Markovića.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

_____________________________________________________________________________________

MM Centar: glazbeni utorak i sportski četvrtak

 

Filmski tim koji nam se predstavio hvaljenim dokumentarcem The Beatles: Eight Days a Week donosi nam svoj novi dragulj – Pavarotti, fantastičan film koji diže zastor i pokazuje nam ikonu koja je operu približila ljudima diljem svijeta. Dobitnik prestižne nagrade „Oscar“, redatelj Ron Howard publiku stavlja ravno u prve redove u ovom prikazu Glasa… Čovjeka… Legende. Luciano Pavarotti svoj je cijeli život dao glazbi, a svoj glas svijetu. Ovo pravo kinematografsko iskustvo prepuno je njegovih povijesnih izvedbi i intimnih intervjua uključujući nikad prije viđene snimke i najmoderniju Dolby Atmos tehnologiju.

 

Sportski dokumentarci četvrtkom

 

Projekcija filma “Maradona” održat će se u MM centru s početkom u 20:00. Cijena ulaznice je 15,00 kuna, a može se kupiti na blagajni Teatra &TD, koja radi od 11:00 do 13:00 te dva sata prije početka projekcije/predstave. Ulaznice se mogu kupiti i online na ulaznice.hr.

Dana 5. srpnja 1984. godine Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordni iznos i u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji nogometni genij svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Europi bili su savršeni jedno za drugo. Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet izvan njega; ovaj karizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napoli do njihova prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena… Diegu je bilo dopušteno da radi sve, dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je magije nestalo, on je postao zatočenikom grada. Treći film iza „Oscarom“ i „BAFTA-om“ nagrađene ekipe koja nam je donijela filmove Senna i Amy, sačinjen je od preko pet stotina sati nikad prije viđenih snimaka iz Maradonine osobne arhive, a sam igrač u cijelosti ga je podržao.

Comments are closed.