[rev_slider slider1]

Edukacijske aktivnosti

Jedna od osnovnih zadaća Mreže je obrazovanje kino djelatnika na raznim područjima koja uključuju programiranje, razvoj publike, menadžment, financiranje, promociju, tehnologiju, upravljanje objektima i sl. Aktivnosti uključuju organizaciju ‘Kino doktor – manager in residence’ programa, radionica i sličnih obrazovnih programa, izdavaštvo u područjima upravljanja kinom, studijska putovanja i odlazak na međunarodne stručne skupove i edukacijske programe.

Kino doktor

Uz edukacijske programe na Sajmu filma ključni obrazovni program Mreže je Kino doktor koji će se kontinuirano održavati tijekom cijele 2019. godine. Kino doktor je  «manager in residence» program putem kojeg će kod kinoprikazivača kojima je pomoć i edukacija potrebna, doći iskusni kino menadžeri sa značajnim rezultatima te će na licu mjesta, tijekom dva do tri dana raditi s kinoprikazivačima (sa svim osobljem), osmišljavati nove programske, promocijske, organizacijske i financijske modele i mogućnosti te ukazivati na aktualne nedostatke i probleme uz zajedničko pronalaženje rješenja za njihovo rješavanje.

Smatramo da je ovakav edukacijski program neophodan jer će na licu mjesta dati uvid u aktualnu problematiku određenog kinoprikazivača te će se sa svim osobljem prikazivača moći raditi na poboljšanju programske, organizacijske i promocijske kvalitete, imidža i utjecaja lokalnog kina na zajednicu te modela sufinanciranja aktivnosti kina od strane raznih domaćih i međunarodnih fondova, sponzora, lokalnih i nacionalinih programa i sl.

Voditelji programa su članovi Mreže te drugi hrvatski filmski profesionalci sa značajnim iskustvom i rezultatima u kinoprikazivačkom sektoru. U skladu s potrebama određenog kina osmislit će se detaljan hodogram aktivnosti specifičan za svako kino  i lokalnu sredinu u kojoj djeluje te će se odrediti trajanje programa i broj voditelja potrebnih za kvalitetno izvršenje programa.

Troškove programa Kino doktor u cijelosti snosi Kino mreža. Od kinoprikazivača se očekuje stavljanje osoblja svoga kina na raspolaganje voditeljima programa, prema unaprijed utvrđenom rasporedu rada.